Løvblåsing

løvblåsing-moss-hus-og-hageservice

Høsten er tid for forberedelser!

Grunnlaget for en vakker hage til våren, legges sent på høsten.
Moss Hus & Hageservice tar ansvaret for å forberede utearealet for vinteren, med beskjæring av busker og trær, og opprydding av løv.

Hvorfor skal man rake løv?
Årsaken er at dødt løv som ligger på plenen, forhindrer at det kommer til lys og luft, og gressplenen blir ødelagt. I stedet for å kjøre det døde løvet på fyllingen, kan du bruke det til å dekke over planter som skal tildekkes. Legg et ekstra lag med løv der det er behov, dvs. på bakken rundt røttene og rundt greinene på planter som trenger litt ekstra beskyttelse. Bland gjerne slik at det ikke blir for kompakt og tett dekke. Eikeløv og løv fra bøk er ekstra fine da de ikke tar til seg så mye fukt. Du kan også legge løvet i kompostbingen. Men vær klar over at sykt og skadet plantemateriale må destrueres for å unngå at sykdommer sprer seg i hagen din.

Hvis du er litt lat, finnes det en enda enklere løsning. Kjør plenklipperen over løvet! Da blir løvet finkuttet, og meitemarkene vil gjøre resten av jobben. Dette er kun å anbefale hvis det bare er litt løv på plenen, er det store mengder må det rakes.

Uansett hva du velger, kan vi «rake» plenen din med løvblåsere raskt, trygt og rimelig. Ta kontakt i dag for et godt tilbud!